Lancering boek Kiezen voor een nuchter leven

15-01-2022

KobeLand stelt voor Kiezen voor een nuchter leven


Dit vlot geschreven en geëngageerd boek legt alcoholisme op de ontleedtafel.
Het is in de eerste plaats een (zelf)hulpboek over ontwenning van alcoholisme vanuit een treffende en helder verwoorde persoonlijke ervaring aangevuld met getuigenissen en interviews. Het boek is zo opgevat dat het fragmentarisch gelezen en herlezen kan worden voor wie hulp zoekt, maar net zo goed geeft het een andere, open kijk voor iedereen die zich wil verdiepen in het maatschappelijk probleem 'alcohol', waar we allemaal een dubieuze verhouding mee hebben.
Hoe werkt alcohol in op het fysieke en mentale welzijn van de mens, waar ligt het verschil tussen stoppen met alcohol en kiezen voor een nuchter leven, wat zijn de verschillende mogelijkheden van een planmatige aanpak om van een alcoholverslaving af te raken, wat zijn de valkuilen bij het afkickproces. Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing?


Dagelijks buigt de auteur in zijn praktijk de negatieve aspecten van alcoholisme om in een positief verhaal. Dit boek is helend, ook voor mensen met een andere verslaving.

Met getuigenissen van dichteres Delphine Lecompte, Prof. dr. Dirk De Wachter, voetbalster Tessa Wullaert en foto's van Saskia Vanderstichele.

Een gesigneerd exemplaar bestel je hier of per mail.

Detail boek:

Prijs: € 21,99

152 pagina's

EAN 9789401481274

Paperback of ebook

Kiezen voor een nuchter leven vanaf nu in de (online) boekhandel!


Agenda

Op dinsdag 25 januari om 20u geeft Kobe een gratis online boekpresentatie via Facebook Live. Schrijf je in en volg het hier.

Kobe trekt ook op tournee met zijn lezing Kiezen voor een nuchter leven en houdt halt in West-Vlaanderen (3 keer), Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel. Andere data zullen volgen. De volledige agenda kan je hier terugvinden.


Auteur

Kobe Lecompte (Brussel, 1979) is auteur, ervaringsdeskundige en filosoof pur sang, gestuurd door de lessen en de wijsheid van het leven.

Columnist voor het stadsmagazine Licht op Landen 2017-2018. Maakt samen met Mathias Franco de kortfilm Iedereen kan puzzelen. Publiceert de Roman Babygehalte (2019), Korniev (2020).
In 2020 lanceerde hij de website www.delaatstedruppel.com.