Oasem gaat samen met De Laatste Druppel voor een nuchter leven!

30-06-2023
Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals
Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals

Fijn nieuws!

Oasem gaat samen met De Laatste Druppel voor een nuchter leven!

Een tijdje geleden hadden we het over het uit de handel nemen van het medicijn Antabus.

Kobe Lecompte, oprichter van het platform De Laatste Druppel gaf aan dat hij dit een goede zaak vindt. Aan verschillende mediabronnen liet hij weten dat het belangrijk is om mentaal sterker te worden. Dat is de basis van een nuchter leven, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar. Heel wat mensen hebben een houvast nodig om mentaal sterker te kunnen worden, een stok achter de deur.

Antabus was zeer belastend voor de lever, dat weten we allemaal. Daarom ging Kobe op zoek naar een alternatief, een gezond product, niet schadelijk voor het lichaam.

Na heel wat onderzoek kwam Kobe uit op Oasem. Een natuurlijke manier om te kiezen voor een nuchter leven. Overigens ook een prima alternatief om te stoppen met roken.

Het geheim? Voor de onthouders van sigaretten, zwarte peper, voor de onthouders van alcohol, gember.

'Het viel me al vaker op dat alcoholvrije drankjes vaak op basis van gember zijn en dat onze onthouders er gek op zijn', ontdekt Kobe.

​Neen, dit is geen promotiecampagne voor Oasem, maar een voorbeeld van hoe het anders kan. 

Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals
Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals

Waar staat Oasem voor?

Liefde voor de natuur, een healthy lifestyle én essentiële oliën. Als eco-bewust bedrijf zoeken ze in alles naar puurheid, zuiverheid, wel ´zijn´ en een positieve levensstijl.'Oasem' is Hasselts dialect voor 'adem'. In een tijd waarin zelfzorg en rust zo belangrijk zijn wil Oasem op een natuurlijke manier mensen ondersteunen tijdens het afleren van negatieve gewoontes zoals o.a. roken/vapen/alcoholgebruik … Want het vapen is allesbehalve gezond. Het bevat schadelijke producten.
Oasem brengt je weer in verbinding met de natuur... de grootste kracht. Hun missie is om jou te helpen om je wellness- en lifestyle goals te bereiken.

"GOOD HABITS ARE WORTH BEING FANATICAL ABOUT." - JOHN IRVING

Natuurlijke ondersteuning tijdens het proces


Wat doet het?

Oasem is een niet elektronische, houten inhaler voor personen die op een natuurlijke manier aan zelfzorg willen doen tijdens het afbouwen van negatieve gewoontes. Drie van de meest voorkomende uitdagingen tijdens dit proces zijn:
de smaakfactor, het onrustige aspect en het hand-mond ritueel.

Oasem pakt enkele van deze componenten direct aan op een natuurlijke, niet-verslavende manier. Het is ons reukvermogen dat ons in staat stelt om smaken te detecteren. Reukzin is een van onze krachtigste zintuigen. Ons reukvermogen kan herinneringen opwekken en onze stemming en ons gedrag beïnvloeden.

Uit wetenschappelijk onderzoek is reeds gebleken dat het inhaleren van essentiële oliën een positief effect kan hebben op de persoon tijdens dit proces.


Hoe werkt het?

3 à 4 druppels essentiële olie op één van de bijgeleverde filtertips is voldoende om enkele dagen van de essentiële olie in je Oasem te genieten.

Je ademt rustig in door de Oasem:

Je proeft nu de smaak van je essentiële olie.Je ademt rustig langs de neus weer uit:

Je ruikt nu ook de olie in de neusholte.

Je olfactorisch systeem stuurt
de heilzame eigenschappen
rechtstreeks naar je hersenen.


essentiële oliën?

Essentiële oliën hebben de laatste jaren meer en meer aan bekendheid gewonnen. Het zijn natuurlijke bestanddelen die gewonnen worden uit planten en ongeveer 50 keer krachtiger zijn dan de kruiden zelf. Veel merken verkopen oliën. Oasem adviseert essentiële oliën van hoogwaardige, therapeutische kwaliteit. Belangrijk bij de keuze van oliën is dat je als koper toegang hebt tot de zuiverheidstesten die op de oliën uitgevoerd werden.'Een andere gunstige eigenschap van de essentiële oliën is natuurlijk ook dat het via je bloedbaan naar de rest van je lichaam wordt vervoerd', weet Sandra Hermans, medeoprichter van Oasem.

'Het is een logische manier om op een natuurlijke manier voor jezelf te zorgen. Het Scottsdale recovery hospitaal in de Verenigde Staten zet deze oliën al enige tijd in bij het behandelen van alcoholverslaving', vult Sandra aan.

Expert binnen een nuchter leven, Kobe Lecompte denkt er het volgende over: 'Wat het goede is aan Oasem, is dat men een handeling uitvoert. Bij een moeilijk moment haalt men de inhaler uit, men bereidt het en men brengt het naar de mond. Deze handelingen zorgen ervoor dat je bezig bent met een gewoonteverandering. Mensen die me kennen, weten dat ik er heilig van overtuigd ben, dat gewoonteverandering de oplossing is om een nuchter leven trouw te blijven. Even dat lastig moment overbruggen om dan weer verder te gaan.'


Een pijpje roken voor een gezond leven

Hier ligt het accent niet op roken, maar om inhaleren. Ademen. Inhaleren. Oasem!

Kobe zal het vanaf nu à la carte aanbieden in zijn praktijk. Gember als basis en nadien wordt er bekeken welke olie kan toegevoegd worden, rekening houdend met de klachten van elk persoon.

'Ik zie het eerder als een tussenoplossing, om de eerste maanden door te komen, tot op het moment dat er een nieuwe gewoonteverandering is gecreëerd en onderhouden', zegt Kobe. 'Het hoeft geen product te zijn om te blijven nemen, maar eerder als ondersteuning'.

Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals
Oasem inhaler - Foto: Jeffrey Auwerx – jeffreya_visuals

Een medicijnkastje?

De natuur heeft zoveel puurs te bieden. Waarom zouden we kiezen voor producten die niet afkomstig zijn uit de natuur, als men weet dat natuurlijke producten zo effectief zijn? Men hoort de klacht niet te behandelen, maar men hoort de onderliggende problematiek aan te pakken. Hoe langer hoe meer, worden medicijnkastjes leeggehaald en vervangen door essentiële oliën en celzouten. Essentiële oliën gebruikt men eerder bij klachten terwijl celzouten eerder preventief worden gebruikt. Medicatie neemt de klacht weg, maar anderzijds tast het je immuunsysteem aan. Na rondvraag en onderzoek valt het op dat ziektes wegblijven of effectief genezen na het gebruik van essentiële oliën en celzouten. Bij medicatie valt het op dat klachten vaak terugkomen. Dat is zelden het geval als men aan de slag gaat met oliën en celzouten, omdat men de oorzaak aanpakt.

'Medicatie, zelfs geen pijnstillers zijn bij ons thuis te vinden, en mijn dochters, mijn vrouw en ikzelf zijn nog nooit één dag ziek thuis geweest', vertelt Kobe.

'Het is geen kwestie van geloven in deze manier, maar het is een zeer logische, dus ook een efficiënte manier om voor zichzelf te zorgen', besluit Sandra.

www.oasem.be