Televisieprogramma 45 graden op Eclips TV

16-03-2022
Foto: Dymphna Vandenabeele
Foto: Dymphna Vandenabeele

Vanaf maandag 6 juni 2022 komen wij 20 weken lang op Eclips TV met het programma 45 graden

Wat is 45 gradenAl wat jij er zoal over denkt, dat zijn jouw 45 graden. Hoe je denkt over de dingen des leven, jouw geloof, jouw mening. 45 graden is haalbaar, overzichtelijk en genoeg. Jouw 45 graden omvat al jouw gedachten, overtuigingen en geloof. Het past allemaal netjes in die 45 graden.

Om alles en iedereen te begrijpen hebben we elkaar nodig. Want iedereen denkt er het zijne van! Wees daarom nieuwsgierig genoeg naar elkaar. Want door met elkaar te praten, hoe slecht men ook mag opschieten met elkaar, zullen we uiteindelijk de volledige 360 graden van het leven begrijpen.

Natuurlijk is het niet haalbaar om het volledige pakket van 360 graden te begrijpen, maar laat men het genoegen nemen om te praten met elkaar en te luisteren naar elkaar, met een varia aan mensen, om op die manier het maximum van wijsheid te innen of om jouw eigen 45 graden bij te schaven.  

Voor het programma nestelen we ons gezellig en comfortabel, als een vlieg op de muur, in de woonkamer van een fijne en goede gastvrouw. Zij heeft haar vriendinnen uitgenodigd en ikzelf mag er ook bijzijn. Als enige man en als gastheer, leg ik hen een thema voor, met enkele bijhorende vragen. Thema's als liefde, geluk, woede of verdriet. Thema's die ertoe doen en in mijn beleving veel te weinig aan bod komen tijdens gesprekken met elkaar.

In het televisieprogramma behandelen we 20 thema's. 

20 weken = 20 thema's

Elke week neemt Kobe 1 thema voor zijn rekening. 

Het programma duurt ongeveer twintig minuutjes maar ik daag, jullie kijkers uit om na de aflevering, het bewuste thema ook bij jullie thuis voor te leggen. Alleenstaanden zoeken gezelschap op, of nodigen die uit bij hun thuis om hetzelfde te doen.

Stel je open, luister naar elkaar, stel vragen en leer op die manier elkaars 45 graden kennen om ook vandaag een stukje wijzer te worden. 

Als kers op de taart voorziet fotografe Dymphna Vandenabeele wekelijks per thema een aangepaste foto. Al de foto's zijn analoog genomen. Hét handelsmerk van Dymphna! 


Het programma 45 graden is gemaakt voor Denderland TV.


Vanaf september is ook het boekje Ons 45 graden beschikbaar. 

Terwijl we in het televisieprogramma 20 thema's aandoen, bevat het boekje het gehele pakket. Alle 45 thema's komen aan bod.    


Praktisch

Elke maandag om 23u35 op Eclips TV. Herhaling op dinsdag om 13u05 of neem het programma op om te herbekijken wanneer het jou/jullie uitkomt. Ook op het Youtube kanaal van KobeLand zullen alle afleveringen beschikbaar zijn. De afleveringen lopen tot en met 17 oktober 2022 waar we het laatste thema voorleggen.


Eclips TV kan je bekijken op:

Telenet: kanaal 51

Proximus TV: kanaal 90

TV Vlaanderen: kanaal 13

Orange: kanaal 39

Foto: Dymphna Vandenabeele - Ilyo Hansen
Foto: Dymphna Vandenabeele - Ilyo Hansen

Ilyo Hansen is auteur en boekhandelaar. Ze is geboren en getogen in Sint-Niklaas en vindt zichzelf vrolijk, gevoelig, onzeker en altijd op zoek. www.ilyo-hansen.com


Foto: Dymphna Vandenabeele - Kristien De Wolf
Foto: Dymphna Vandenabeele - Kristien De Wolf

Kristien De Wolf is schrijver, filosoof, coach en olijfboer. Zij is echtgenote en moeder van een zoon en een dochter. Ze verblijft afwisselend en België (Zele) en Spanje (Bìtem). www.kristiendewolf.com 


Foto: Dymphna Vandenabeele - Christel Van den Bosch
Foto: Dymphna Vandenabeele - Christel Van den Bosch

Christel Van den Bosch uit Sint-Niklaas is gehuwd en ze hebben 1 dochter, 1 zoon en ondertussen 2 kleinzonen. Vertaler-tolk Duits op rust maar nog steeds zeer actief. Ze is sociaal geëngageerd en werkt al jarenlang als vrijwilliger in het Vrouwencentrum van Sint-Niklaas. Hierdoor ontstond de drang om te gaan schrijven over problemen en situaties waarin vrouwen centraal staan. Haar eerste roman verscheen in 2020 en ze werkt volop aan een tweede boek.


Foto: Dymphna Vandenabeele
Foto: Dymphna Vandenabeele


Met dank aan de drie dames, Christel Van den Bosch, Ilyo Hansen en Kristien De Wolf.

Film en montage: Liselot Smolders

Muziek: Jaune Toujours - www.choux .net

Foto's: Dymphna Vandenabeele

Regie: Liselot Smolders en Kobe Lecompte

Naar een idee van Kobe Lecompte