Thee proeven met een blosje

05-05-2024
Foto: KobeLand
Foto: KobeLand

Alsof men in een Engels paleis binnenkomt, niet om zijn omvang, maar om zijn charme en prima afgewerkte, uitmuntend gedekte tafel.

Hier doen geen dienaren de deur voor je open, want dat doet de keizerin zelf. Daar staat ze op! Haar naam is Christa Neven; Een fijne, stralende, warme vrouw, gekleed in een lange kleurrijke jurk. Ze is de theegodin, theesommelier van de streek. Dat weet men van ver.

De theeproeverij kreeg ik als geschenk van enkele vrienden, waarvoor dank Anne, Ronny, Nele, Sam en Aline!

Christa houdt van Engeland en dat kan je zien aan haar servies, de manier van tafelopstelling, de klassieke Engels gesneden sandwiches en enkele accenten in het interieur.

Er is maar één regel in het paleis en dat is het bewust zijn, dat men thee niet drinkt uit een mok. Als je dat in de mond neemt, dan krijg je de kwaadste blik die je ooit zal ontvangen en in je netvlies zal gebrand worden, want neen, thee drinkt men niet uit een mok. Er bestaan zoveel soorten servies: kleine kommetjes, chique wijnglazen, keramieken schaaltjes, een gamma van kleurrijke glazen in verschillende hoogtes met of zonder steel, dus beste mensen, verkoop jullie mokken ASAP op mok.com.

En wie zegt dat thee warm wordt gedronken? Drink thee gerust koud als ice tea, ga ermee aan het bakken, giet hete thee op ijsblokjes of selecteer een lekkere soort voor tijdens de maaltijd. Groene thee past bijvoorbeeld perfect bij een visgerecht. Jawel, thee drinken is hip!

Het werd al snel duidelijk dat de proeverij meer ging worden dan enkel theetjes allerhande te ontdekken. We klopten ons eigen kommetje Matcha op, tot er een mooi schuimlaagje tevoorschijn kwam en we combineerden verschillende theeën met sandwiches, taarten en cakes. Zo proefden we een heerlijke, gifgroene Matcha-kaastaart en, mijn favoriet, een donkere Earl Grey cake.

Foto: Blossom
Foto: Blossom

Men vertrekt natuurlijk naar huis met een voorraad thee, wat nooit de bedoeling was, maar zo gaat dat nu eenmaal ... Het werd ons niet opgedrongen, het was onze eigen schuld! Er is ook een online store, voor diegene die niet tot Zoutleeuw willen rijden. Het is nochtans een prachtige streek.

Had ik trouwens al verteld dat theesommelier Christa Neven werkt onder de naam Blossom?

Als men na de proeverij de wagen instapt, dan begrijpt men hoe ze op die naam is gekomen, want natuurlijk heeft dat niets te maken met bloesems, maar met het blosje op de wangen die zich vertoont omwille van Christa's pure verwennerij.

De workshop/theeproeverij is een ideale invulling voor een fijn samenzijn onder vrienden, familie, maar evengoed als teambuilding. Jawel, dat heb je goed gezien, in het woord teambuilding komt het woord tea voor. De workshop/proeverij wordt ook op locatie georganiseerd en is beschikbaar voor maximum 15 personen.

Naast boeken lezen, is het boeken van deze workshop/proeverij evenwel een goed idee.


Info en boeking: www.blossomteastore.be - christa@blossomteastore.be