Boek een lezing/workshop bij KobeLand

18-06-2024
Portret Kobe Lecompte - Foto door KobeLand
Portret Kobe Lecompte - Foto door KobeLand

Heb je er al eens aan gedacht om een lezing of workshop te boeken bij Kobeland?

Ideaal voor scholen, bedrijven, bibliotheken, zorgcentra, organisaties, ...


Hier een overzicht van onze 3 aangeboden lezingen/workshops:


Lezing - Kiezen voor een nuchter leven

Een lezing naar aanleiding van Kobe Lecompte zijn boek, Kiezen voor een nuchter leven onder uitgeverij Lannoo. We bekijken hoe alcohol inwerkt op het fysieke en mentale welzijn van de mens. Waar ligt het verschil tussen stoppen met drinken en kiezen voor een nuchter leven? Wat zijn de verschillende mogelijkheden van een planmatige aanpak om van een alcoholverslaving af te raken? Wat zijn de valkuilen bij een afkickproces? Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing? Maar Kobe gaat verder dan het enkel te hebben over de alcoholproblematiek. Met zijn levensdriehoek en zijn filosofie rond het in de ogen kijken weet hij iedereen te boeien. Hij ontrafelt soms moeilijke gedachten en ontleedt ze tot logische elementen, waardoor zaken plots veel minder zwaar om dragen worden. Een lezing vol verlichting des leven.

Ideaal voor scholen, bedrijven, bibliotheken, ziekenhuizen, zorgcentra, organisaties, ...

-----

Workshop - Ons 45 graden

Een workshop naar aanleiding van Kobe Lecompte zijn boek met de gelijknamige titel, Ons 45 graden.

Tijdens de lezing gaat Kobe verder in op het aspect, 45 graden en opent zo de poorten naar een fijnere samenleving. Een lezing vol inleving, verdraagzaamheid en zin om te luisteren naar een andere mening dan die van jou. Een lezing die de goesting naar elkaar groter maakt.

In de tijd waarin we leven, zijn onze gedachten namelijk vaak vastgeroest en is er weinig ruimte voor andere meningen.

Kobe gaat ook op zoek naar de 45 graden van de toeschouwer. Alhoewel het woord 'toeschouwer' niet op z'n plaats is. Het zijn eerder de genodigden. Kobe wil ze mee aan tafel uitnodigen, mee betrekken door hen een waaier vragen voor te schotelen. Kobe legt enkele thema's voor. Thema's als liefde, geluk, woede, ... Want naast borden, glazen en bestek kan een tafel ook gesprekken dragen.

De toeschouwers zijn vrij om met Kobe aan tafel te schuiven, maar ze kunnen ook opteren om zich aan een andere tafel te zetten, indien men in alle discretie de vragen wenst te stellen aan hun eigen entourage. Even goede vrienden. Het heeft dan eerder iets weg van een spellenavond, wat nog zo mooi is. Hoe fijn is het niet om samen te komen met je geliefden, voor een beetje diepgang ? Een groepje vrienden, gezin, collega's, ...

Het wordt een moment waar we genieten van elkaars voelen en dragen.

Wat zijn onze 45 graden?

Al wat jij er zoal over denkt, dat zijn jouw 45 graden. Hoe je denkt over de dingen des levens, jouw geloof, jouw mening. 45 graden is haalbaar, overzichtelijk en genoeg. Jouw 45 graden omvat al jouw gedachten, overtuigingen en geloof. Het past allemaal netjes in die 45 graden.

Om alles en iedereen te begrijpen hebben we elkaar nodig. Want iedereen denkt er het zijne van! Wees daarom nieuwsgierig genoeg naar elkaar. Want door met elkaar te praten, hoe slecht men ook mag opschieten met elkaar, zullen we uiteindelijk de volledige 360 graden van het leven begrijpen.

Natuurlijk is het niet haalbaar om het volledige pakket van 360 graden te begrijpen, maar laat men het genoegen nemen om te praten met elkaar en te luisteren naar elkaar, met een varia aan mensen, om op die manier het maximum van wijsheid te innen of om jouw eigen 45 graden bij te schaven.

Ideaal voor scholen, bedrijven, bibliotheken, ziekenhuizen, zorgcentra, organisaties, ...

-----

Workshop - Ogen kijken

In deze workshop gaan we in elkaars ogen kijken.

In ogen kijken moet men leren.

Wist je dat we twee verschillende ogen hebben? Een rationeel oog en een emotioneel oog. Het rationele oog neemt al het rationele in zich op, terwijl het emotionele oog het emotionele opvangt. Deze twee opnames gaan via enkele tussencellen over naar één gezamenlijke cel waar alles wordt gerelativeerd en verwerkt in de hersenen. Het emotionele oog is het oog dat iets meer open is en waarvan de wenkbrauw mooi afgerond is. Het rationele oog is het oog waarvan het ooglid iets meer afzakt op het oog en dus een stukje kleiner lijkt. Bij dit oog valt het op dat de wenkbrauw rechter doorloopt.

Nu dat je toch samenzit ... Doe de test! Kijk elkaar in de ogen en ontdek elkaars emotionele en rationele oog. Dit schenkt je een hele hoop extra achtergrondinformatie over de persoon tegenover jou én zorgt ervoor dat je die persoon anders dan voordien gaat ervaren. Het is een goede oefening om bepaalde zaken over te brengen. Men kan overtuigen of verliezen door het verkeerde oog aangekeken te hebben. Overtuigen is het juiste ook vinden.

Ideaal voor scholen, bedrijven, bibliotheken, ziekenhuizen, zorgcentra, organisaties, ...