Ons 45 graden

Ons 45 graden is een doorgeefboekje, uitgegeven door uitgeverij Partizaan, waar men het over meer heeft dan koetjes en kalfjes. Het is een aanvulling op het televisieprogramma 45 graden op Eclips TV. In het televisieprogramma behandelen we 20 thema's. Thema's als liefde, geluk, woede of verdriet. Thema's die ertoe doen en in mijn beleving veel te weinig aan bod komen tijdens gesprekken met elkaar.

20 weken = 20 thema's.

Elke week neemt Kobe 1 thema voor zijn rekening.

Het boekje daarintegen bevat het gehele pakket. Alle 45 thema's komen aan bod.

Het klein, gezellig boekje is het werk van auteur Kobe Lecompte die het wel eens vaker over diepgang heeft. Hét handelsmerk van onze filosoof pur sang. Het grafische gedeelte is het werk van Joyce Thys. Deze twee mensen staken voordien al eens de handen uit te mouwen. Joyce ontwierp de prachtige cover van Kobe zijn tweede boek, Korniev.

Ons 45 graden is de puurste vorm van qualitytime. Aan de hand van 45 thema's die ertoe doen, biedt het boekje de mogelijkheid om elkaar op een leuke manier (beter) te leren kennen. Een fijne tijd samen om écht naar elkaar te luisteren. Ideaal om er samen met je gezin, familie, collega's, klasgenoten, leefgroep, vrienden of vriendinnen mee rond de tafel te gaan zitten.

Want naast borden, glazen en bestek kunnen tafels ook gesprekken dragen.


Hoe men ermee aan de slag gaat?

Het spreekt voor zich dat je een doorgeefboekje laat rondgaan.

We stellen voor dat de eerste persoon het boekje doorbladert en er een thema uit kiest, waarna zij/hij de bijhorende vragen stelt aan iemand in de groep naar keuze of hij/zij kan ervoor kiezen de vragen zelf te beantwoorden. Daarna geeft die het boekje door aan de volgende persoon.

Extra: Maak het nog gevarieerder door op voorhand af te spreken om je huidige gedacht uit de doeken te doen of hoe je er vroeger over dacht. Vergelijk die inzichten met elkaar.


Aandachtspunten:

  • Luister naar elkaar. Onderbreek elkaar niet.
  • Er is geen winnaar of verliezer en er zijn geen foute antwoorden.
  • Antwoord eerlijk. Dit is eindelijk het moment om uit je hart te spreken. Doe het dan ook.
  • Stel niet in vraag waarom jij wordt uitgekozen om een bepaalde vraag te beantwoorden.
  • Spreek bij discussies steeds in de ik-vorm. Zo toon je wat het met jou doet.
  • Heb respect voor elkaars mening. We zijn allemaal verschillend en dus prachtig, elk op ons eigen manier.
  • Wie deelneemt verklaart dat zij/hij open kaart zal spelen en zich zal openstellen. Het is een moment van 100% qualitytime. Neem het moment vast en groei in alle openheid naar elkaar toe.
  • Het is een moment van onthaasting en van openheid. Dit zijn zeldzame momenten. Geniet ervan!

Veel plezier en geniet van elkaar!

Ideaal voor vrienden onder elkaar, familie, gezin, gemeenschappen, scholen, ziekenhuizen, werkgroepen, ...


Gratis verzending!


Vanaf 10 stuks geniet men van een mooie korting. 

Scholen, zorgcentra, organisaties of bedrijven kunnen hun aanvraag mailen, waarna we een aantrekkelijke korting kunnen communiceren. 

22,50 €