Lancering boek Van de Velde De Smet

13-03-2023
cover Van de Velde De Smet - foto: Marc Swinnen
cover Van de Velde De Smet - foto: Marc Swinnen

presenteert 

roman

Van de Velde De Smet


De lente is terug in het land! Dat vond auteur Kobe Lecompte een uitstekende gelegenheid om met een volgende roman op de proppen te komen. 

Van de Velde De Smet is het vijfde boekenavontuur van Kobe en wordt uitgegeven door uitgeverij Aspekt.

Het boek Van de Velde De Smet ligt vanaf 20 maart in de boekhandel of is te koop via de webshop van KobeLand!  


Over wat het gaat?

Van de velde De Smet krijgt bij zijn geboorte niet alleen een vreemde naam, ook de situatie waarin hij opgroeit is op zijn minst bijzonder te noemen. Hij woont al sinds hij een kleine baby was helemaal alleen, in een caravan op een terrein dat door enkele daklozen in gammele tentjes wordt bewoond. Zijn bed is zijn hele wereld, en daar lijkt hij best tevreden mee. Zijn mama komt nu en dan langs om hem aan de borst te leggen, maar vooral om de caravan uitbundig te versieren met kleurrijke plastic bloemen. Op die manier dompelt ze haar zoon in haar droomwereld. Wanneer hij uiteindelijk schoolloopt ontwaakt hij en ziet wat hij nooit eerder mocht zien.

uitnodiging - Foto: Marc Swinnen
uitnodiging - Foto: Marc Swinnen

Uitnodiging Boekvoorstelling

Omdat wandelen fijn is én om mensen die van ver komen meer te bieden dan alleen een boekpresentatie, is men tegen de middag al welkom in het wondermooie Landen op zondag 23 april 2023.

Van 12u00 tot 13u30 nodigt Kobe jullie uit om de Zevenbronnenwandeling af te leggen. Die start en eindigt aan de kerk van Walsbets (parking voorzien). Een prachtige afgepijlde wandeling van 10km door het mooie Landen. Een manier om deze stad van het platteland te leren kennen. Een wandeling op het wandelnetwerk Getevallei, door het brongebied tussen Wezeren en Montenaken. Bezoek de Bortombe, een tumulus uit de 2e eeuw en ontdek het Romaans blokaltaar uit tuffeau de Lincent in de Sint-Amanduskerk in Wezeren. Een aanrader!


Om 16u00 start de boekvoorstelling in de kerk van Walsbets, Landen (Wezerenstraat 4, 3401 Landen).

Tweelingbroer van Kobe en kunstschilder, Wannes Lecompte gaat tijdens een flinke afwasbeurt in gesprek met zijn broer over zijn nieuwste boek. Afwasbeurt? Jawel, samen kunnen ze afwassen als geen ander. Daarnaast gaan ze op zoek naar raakpunten. Punten die de tweelingbroers samenbrengt en betrekking heeft op het verhaal (In de jaren 80-90 kenden men Wannes en Kobe nog niet van hun schilder of schrijfactiviteiten. Ontdek het hier).

Neem gerust de kinderen mee.

We gaan er iets moois van maken!

Het zou ons veel plezier doen moest je/moesten jullie aanwezig zijn!

Tot dan?

KobeGroeten


Details

Uitgeverij Aspekt

Aantal bladzijden: 233

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789464629330

Uitvoering: Paperback