Lezing 'Ons 45 graden' boeken?

11-07-2022
Cover boekje 'Ons 45 graden' door illustrator Joyce Thys
Cover boekje 'Ons 45 graden' door illustrator Joyce Thys

Vanaf september 2022 trekt Kobe door Vlaanderen en Brussel met zijn gloednieuwe lezing Ons 45 graden.

Het is een lezing naar aanleiding van Kobe Lecompte zijn nieuwste boek met de gelijknamige titel, Ons 45 graden.

Tijdens de lezing gaat Kobe verder in op het aspect, 45 graden en opent zo de poorten naar een fijnere samenleving. Een lezing vol inleving, verdraagzaamheid en zin om te luisteren naar een andere mening dan die van jou. Een lezing die de goesting naar elkaar groter maakt. 

In de tijd waarin we leven, zijn onze gedachten namelijk vaak vastgeroest en is er weinig ruimte voor andere meningen. 

Kobe gaat ook op zoek naar de 45 graden van de toeschouwer. Alhoewel het woord 'toeschouwer' niet op z'n plaats is. Het zijn eerder de genodigden. Kobe wil ze mee aan tafel uitnodigen, mee betrekken door hen een waaier vragen voor te schotelen. Kobe legt enkele thema's voor. Thema's als liefde, geluk, woede, ... Want naast borden, glazen en bestek kan een tafel ook gesprekken dragen.

De toeschouwers zijn vrij om met Kobe aan tafel te schuiven, maar ze kunnen ook opteren  om zich aan een andere tafel te zetten, indien men in alle discretie de vragen wenst te stellen aan hun eigen entourage. Even goede vrienden. Het heeft dan eerder iets weg van een spellenavond, wat nog zo mooi is. Hoe fijn is het niet om samen te komen met je geliefden, voor een beetje diepgang ? Een groepje vrienden, gezin, collega's, ... 

Het wordt een avond waar we genieten van elkaars voelen en dragen


Wat is 45 graden? 

Al wat jij er zoal over denkt, dat zijn jouw 45 graden. Hoe je denkt over de dingen des levens, jouw geloof, jouw mening. 45 graden is haalbaar, overzichtelijk en genoeg. Jouw 45 graden omvat al jouw gedachten, overtuigingen en geloof. Het past allemaal netjes in die 45 graden.

Om alles en iedereen te begrijpen hebben we elkaar nodig. Want iedereen denkt er het zijne van! Wees daarom nieuwsgierig genoeg naar elkaar. Want door met elkaar te praten, hoe slecht men ook mag opschieten met elkaar, zullen we uiteindelijk de volledige 360 graden van het leven begrijpen.

Natuurlijk is het niet haalbaar om het volledige pakket van 360 graden te begrijpen, maar laat men het genoegen nemen om te praten met elkaar en te luisteren naar elkaar, met een varia aan mensen, om op die manier het maximum van wijsheid te innen of om jouw eigen 45 graden bij te schaven.  


Het boek Ons 45 graden is vanaf september 2022 beschikbaar in de (online) boekhandel. 

Het klein, gezellig boekje is het werk van auteur Kobe Lecompte die het wel eens vaker over diepgang heeft. Hét handelsmerk van onze filosoof pur sang. Het grafische gedeelte is het werk van Joyce Thys. Deze twee mensen staken voordien al eens de handen uit te mouwen. Joyce ontwierp de prachtige cover van Kobe zijn tweede boek, Korniev. 

Bekijk ook het wekelijkse televisieprogramma 45 graden op de nationale televisiezender Eclips TV of herbekijk het op het Youtube kanaal van KobeLand.


Wens je deze lezing gratis te boeken op jouw school, bibliotheek, bedrijf, winkel, ziekenhuis, ...?

Neem dan contact op met Kobe. Hij zal de agenda met plezier openslaan.

Contacteer Kobe Lecompte - +32 (0)487 857 680 - of mail.

Foto: Saskia Vanderstichele
Foto: Saskia Vanderstichele